Kilpailukykyä datasta

6.3.2024 08:30

Parkki Business Park

Sitran Kilpailukykyä datasta –tapahtumakiertue rantautuu Hämeenlinnaan

Data on tulevaisuuden tärkein raaka-aine, jonka hyödyntäminen liiketoiminnassa luo kilpailukykyä ja mahdollistaa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen. Se tarjoaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia talouden ja yhteiskuntien uudistamiseen. 

Sitra järjestää vuoden 2024 aikana datatalouden aiheisiin pureutuvan tapahtumasarjan yhdessä eri paikkakunnilla toimivien elinkeinotoimijoiden kanssa. Aamupäiviin ajoitetuissa tilaisuuksissa pureudumme yritysten ja asiantuntijoiden kanssa siihen, kuinka yritykset voivat hyödyntää tulevaisuuden tärkeintä raaka-ainetta, eli dataa kilpailukyvyn vahvistamisessa.
Lue lisää Sitran tapahtumakiertueesta

Ohjelma:

8:30 – 9:00 Aamukahvi

9:00 – 10:00 Puheenvuorot

  • Datalla kilpailukykyä ja kestävää kasvua - Heikki Aura, Johtava asiantuntija Sitra
Heikki Aura on johtava asiantuntija Sitran Reilu datatalous –teemassa. Hän työskentelee Sitralla yritysten ja ekosysteemien parissa. Ennen Sitraa Heikki on kerännyt kannuksiaan yksityisellä puolella: hän on työskennellyt Nokialla strategistina ja palveluliiketoiminnan kehittäjänä. Viimeisimmät vuodet vierähtivät yrittäjänä muun muassa tapahtuma-alan ohjelmistoyrityksen perustajana.

  • Data, tekoäly ja ekosysteemit, mistä on kyse – Mika Ruokonen 
Mika Ruokonen on digitaalisen liiketoiminnan pitkän linjan ammattilainen, jolla on laaja-alainen kokemus digitaalisesta murroksesta, digimediasta, digimarkkinoinnista, ohjelmistoliiketoiminnasta sekä datasta ja tekoälystä. Mika on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa digitalisaatioon, dataan ja tekoälyyn liittyen. Vuodesta 2021 alkaen hän on toiminut LUT-kauppakorkeakoulun teollisuusprofessorina sekä kasvuyhtiöiden hallitusten jäsenenä.
  • Tekoälyllä tehoa autonkierrätykseen – Juha Kenraali, toimitusjohtaja, Suomen Autokierrätys Oy

Juha Kenraali toimii Suomen Autokierrätyksen toimitusjohtajana. Suomen Autokierrätys huolehtii automaahantuojien tuottajavastuun toteutumisesta. Meneillään olevalla alustahankkeella Autokierrätys haluaa edistää kiertotalouden ja datatalouden hyödyntämistä liiketoimintaekosysteemeissä. Kenraalilla on pitkä kokemus mm. autokannan tietojen hyödyntämisestä niin viranomaisena kuin yksityisellä sektorilla. Kenraali on nähnyt läheltä vuosituhannen vaihteesta asti tapahtuneen digitalisaation muutoksen sekä analytiikan nousun organisaatioiden välttämättömäksi tukipilariksi.

10:00 – 10:15 Loppusanat ja yhteenveto

 

sitra_black.png              

 

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

6.3.2024 08:30

Päättyy:  

6.3.2024 10:15

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Parkki Business Park

Raatihuoneenkatu 21-23
13100 Hämeenlinna

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Antti Mikkola

044 771 0055

antti.mikkola@linnan.fi